Kentänhoito

Kentänhoidolle TGC-menetelmä tarjoaa lukuisia keinoja jokapäiväisten työtehtävien kehittämiseen. Turf Gamechangerin kun ovat suunnitelleet entiset kenttämestarit yhteistyössä Suomen johtavien koneinsinöörien kanssa.

Tälle sivulle olemme koonneet tietoa siitä, miten TGC-menetelmä käytännössä toimii ja miten kentänhoito sen avulla paranee.

Automaatio

TGC-menetelmän
keskiössä
automaatio

Kaikki TGC-koneet ovat varusteltu sensoreilla, jotka keräävät tietoa kentän kunnosta kenttää hoidettaessa. Sensorit tutkivat jatkuvasti nurmen tilaa, maaperän kuntoa sekä kasvualustan kosteutta koneen ajaessa siitä yli.

Sensorit tuottavat tietoa muun muassa kasvuston ravinnetilasta ja tiheydestä, kasvun voimakkuudesta, kasvualustan kosteudesta, tiiveydestä ja paksuudesta.

Automaatio hyödyntää tätä tietoa ja ohjaa koneita ja toimilaitteita, kuten ilmastajia, dressausta ja kylvöä satelliittipaikannuksen avulla. Kerätty data ohjaa myös lannoitteiden oikeassa käyttömäärässä, joten hävikkiä ei tule. Turf Gamechanger ohjelma kokoaa kaiken informaation yhteen paikkaan ja olet koko ajan kartalla kenttäsi kunnosta.

Tämä kokonaisvaltainen lähestyminen, joka koostuu älykkäistä koneista sekä niitä ohjaavasta automaatiosta auttaa sinua pitämään kenttää parhaassa mahdollisessa kunnossa.

Automaatio
Layers Automaatio
Kalusto

Uuden sukupolven
modulaarinen kalusto

Turf Gamechanger-menetelmän laitteisto koostuu TGC Power-perusyksiköstä, johon on liitettävissä useita erilaisia moduuleita. Kaikkia yksiköitä ohjaa automaatio ja ne keräävät tietoa kentän kunnosta jatkuvasti.

Tällä kokonaisuudella hoidat kaikki golfkentän jokapäiväiset kentänhoidon tehtävät niin viikkotasolla, kauden mittaan ja kentän koko elinkaaren ajalla. TGC-menetelmä huolehtii kaikesta muusta, paitsi viheriöiden ja lyöntipaikkojen leikkuusta, ja bunkkereiden päivittäishoidosta.

TGC Power

TGCPower

Perusyksikkö, jonka innovatiivinen
7-pyöräinen alusta takaa aina tasaisen kuormituksen ja suurillakin kuormilla alhaisen pintapaineen.

TGC Maintain

TGCMaintain

Hoitokone, joka tekee jopa 8 työvaihetta yhdellä ajokerralla: leikkuu, holkitus/pystyleikkuu, keruu, kylvö, kattaus, lannoitus, harjaus ja jyräys.

TGC Transfer

TGCTransfer

Payloaderin ja Trailerin muodostama logistinen kokonaisuus, joka siirtää kuormia mennen tullen sekä kuormaa itsensä. Suoriutuu tarvittaessa itsenäisesti myös suurimmasta osasta hoitotöitä.

TGC Mower

TGCMower

Leikkuriyksikkö, joka on varusteltu
5-yksikköisellä etuleikkurilla sekä 6-yksikköisellä takaleikkurilla. TGCMower vastaa teholtaan jopa kolmea 5-yksikköistä kevytleikkuria. Koneesta löytyy vaihtoehdot sekä väylille että karheikkoihin.

TGC Payloader

TGCPayloader

Pikakiinnitteinen kuormausyksikkö tekee Powerista tehokkaan kuormaajan. Se toimii kenttien yleiskoneena, jossa voidaan käyttää tarvittaessa myös kaikkia kolmipistesovitteisia työlaitteita.

TGC Excavator

TGCExcavator

Kolmen tonnin telakaivukonetta vastaava puomisto, joka voidaan kytkeä Poweriin kauhanpyörittäjineen.

TGC Trailer

TGCTrailer

Logistiikkavaunu, joka yhdessä TGCPayloaderin kanssa muodostaa ylivoimaisen logistiikkayksikön. Patentoitu kuormienvaihtomenetelmä mahdollistaa holkitus- tai pystyleikkuujätteen purkamisen Trailerin lavan takaosaan, kun samanaikaisesti Trailer siirtää hiekkaa etuosastaan hoitokoneen lavan takaosaan.

Perusparannus

Peruskorjaus on historiaa

Golfkenttä tyypillisesti elää omaa elämäänsä. Ajan kuluessa kasvukerroksen kuidut paksuuntuvat, väylät, greenit ja lyöntipaikat muuttavat muotoaan tehden niistä vaikeammin hoidettavat.

Tämä on tyypillisesti on johtanut kentän peruskorjauksen tarpeeseen, joka on tarkoittanut kulujen lisääntymistä ja tulojen pienentymistä, kun kenttä on jouduttu ainakin osittain sulkemaan.

TGC-menetelmä mahdollistaa kentän jatkuvan perusparannuksen ja kentän pintojen muotoilun jokapäiväisten tehtävien ohessa ilman pelaamisen häiritsemistä.

Tehokkaalla syväilmastuksella nostetaan pelialueen pintaa halutuista kohdista, ja syntyneet reiät täytetään heti joko hiekalla, tai menetelmän tuotteena syntyneen kompostin ja hiekan seoksella. Metodi on erittäin tehokas esimerkiksi kentälle ajan saatossa ilmaantuvien painumien kohottamiseen, jolloin ne eivät kerää vettä eivätkä haittaa hoitotöitä tai pelaamista.

Joskus myös kentän layoutia halutaan muuttaa. Menetelmän koneet soveltuvat maarakennusvarustein erinomaisesti yksittäisten kohteiden kuten viheriöiden, lyöntipaikkojen ja esteiden rakentamiseen ja korjaamiseen.

TGC Poweriin voidaan kytkeä noin kolmen tonnin telakaivukonetta vastaava puomisto kauhanpyörittäjineen. Mahdollisuus käyttää kaivulaitetta kauko-ohjauksella tekee myös todella tarkasta työskentelystä mahdollista. Maansiirtolavat sekä TGC Traileriin että TGC Poweriin tekevät molemmista todellisia nurmialueiden dumppereita, joilta hellävaraista kuljetustehoa ei puutu.

TGC-menetelmän mahdollistava tehostettu ylläpito sekä jatkuva uudistaminen tekevät peruskorjauksista jatkossa tarpeettomia, eikä hoitovelkaa pääse syntymään.

Ota yhteyttä

Ethän sinä enää lyö puisilla puumailoilla. Miksi hoitaisit kenttää kivikautisilla ratkaisuilla? Tervetuloa kentänhoidon tulevaisuuteen. Aloita se osaltasi jo tänään ottamalla meihin yhteyttä joko lomakkeella tai soittamalla suoraan.

"*" näyttää pakolliset kentät

Yhteystiedot