Ympäristö

Automaatio ja älykkäät kentänhoidon koneet  saapuvat nyt golfkentille, tehden golfkentistä vihreämpiä kuin koskaan.

Vähennä käytettävien laitteiden määriä ja polttoaine- kulutusta.

Pienennä ravinteiden menekkiä ja hävikkiä.

Paranna kentän vesitaloutta ja helpota kastelutarpeen kohdistamista. Säästät samalla vettä.

Kierrätä kasvualustaa ja katemateriaalia.

Vähemmän menekkiä, hävikkiä ja polttoaineen kulutusta

TGC-menetelmän positiiviset ympäristövaikutukset ovat merkittävät. Koneiden määrän ja yksittäisten työtehtävien vähenemisen kautta säästyy luonnonvaroja ja polttoainetta. Automaatio mahdollistaa sekä ravinteiden ja kasteluveden käyttömäärien vähentämisen – sekä samanaikaisen laadun parantamisen.

Koneissa olevat sensorit tuottavat jatkuvasti informaatiota kasvuston ja kasvualustan tilasta koko kentän alueelta jopa yksittäisen ravinteen tarkkuudella. Kerätty data mahdollistaa tarkkojen hoitokarttojen tekemisen, joiden avulla ohjataan hoitotoimia, lannoituksia ja muita käsittelyitä.

Jatkuva paikkatietoon perustuva koneiden säätäminen tarkentaa annostelua – eli toisin sanoen vähentää menekkiä. Annostelu kohdistuu aina täsmälleen oikeisiin kohtiin, oikean suuruisena.

Turf Gamechanger kompostointi
Turf Gamechanger APP

Tehokkaampaa kastelua koko kentälle

Kosteustilan jatkuva analysointi auttaa tarkentamaan kastelua eli säästämään vettä päivittäiskastelussa ja pitkällä aikavälillä voidaan lähteä tasaamaan kastelun tarvetta.

Menetelmän koneet soveltuvat erinomaisesti kosteutta pidättävien materiaalien lisäämiseen suoraan juurikerrokseen siellä, missä sitä tarvitaan. Annostelu voidaan toteuttaa automaation avulla muiden hoitotöiden yhteydessä.

Vähemmän koneita, enemmän tuloksia

Kuitukerroksen kontrollointi on haastavaa johtuen useista erillisistä työvaiheista. Lisäksi sen hyötysuhde nykymenetelmillä on huono, koska osa pystyleikkuu-urista tai ilmastusrei’istä polkeutuu kiinni katetta levitettäessä ja harjattaessa.

TGC-menetelmä yhdistää kuidun irrotuksen, jätteen keruun, lannoituksen, kattauksen, harjauksen, sekä tarvittaessa myös kylvön ja muita työvaiheita yhdeksi prosessiksi.

Tämä ei tuota ainoastaan säästöjä työvaiheiden yhdistämisestä ja suuresta työsaavutuksesta johtuen, vaan keskeistä on laadun parantuminen. Kun työvaiheet on yhdistetty, ei useilla koneilla tehty ketjutettu työ vähennä edellisen työvaiheen tehoa.

Vähemmän koneita, enemmän tuloksia

Kiertotalous, näin kierrät(ät) kenttääsi uudelleen

TGC-menetelmä muodostaa yksinkertaisen ja tehokkaan sekoitusaseman, jossa kompostin ja hiekan lisäksi materiaaliin voidaan lisätä jopa neljää eri lannoitetta tai muuta tuotetta. Näin saadaan juuri halutunlaista kasvualustaa ja katemateriaalia uusiokäytettäväksi.

Kerätty holkki- tai pystyleikkuujäte on heti logistisessa ketjussa ja TGC Transferin purkuvaiheessa voidaan kompostoitumisprosessi käynnistää ilman erillisiä työvaiheita.

Jäte puretaan vaunun takaosan hihnan kautta, jolloin kompostiheräte ja mahdollisesti myös muita prosessia tukevia tuotteita voidaan lisätä tasaisesti jätteeseen. Kun jäte kompostoidaan ja myöhemmin sekoitetaan hiekkaan, saadaan keruujätteen sisältämä hiekka uudelleen kiertoon.

Ota yhteyttä

Ethän sinä enää lyö puisilla puumailoilla. Miksi hoitaisit kenttää kivikautisilla ratkaisuilla? Tervetuloa kentänhoidon tulevaisuuteen. Aloita se osaltasi jo tänään ottamalla meihin yhteyttä joko lomakkeella tai soittamalla suoraan.

"*" näyttää pakolliset kentät

Yhteystiedot